Бяло фрапе

Описание на рецептата

В този сезон обожавам да пия фрапе.
Заменям следобедното кафе с чаша бяло фрапе.
Когато съм си вкъщи тази традиция ми липсва, защото на близо до нас не се предлага тази напитка. Благодарение на това, аз реших, че ще си я приготвя в домашни условия и ето, че успях!
Както можете да се досетите, дори се получи и по-вкусно.
Много съм доволна и щастлива, и бързам да споделя рецептата с вас, за да си правите и вие една от любимите летни напитки.
Любимия ми момент е след работа или след дълъг ден в кухнята да си приготвя чаша фрапе и да седна в градината, понякога компания ми прави “Домашни вкусотии”,а понякога някое любимо четиво.
Няма да се бавя повече в обяснение, ще премина към рецептата, за да не губите и вие време, а да се захванете с приготвянето на бялото фрапе.
Искам да споделя, че нямам машинка за фрапе, използвах пасатора си.

Съставки
Стъпки за изпъление
1

Както ви споменах преди малко, нямам от онези малките машинки за фрапе, реших проблема кардинално, като заложих на пасатора.
В един по-голям буркан, в такъв в какъвто може да се събере пасатора, сложете нес кафето, захарта и една част от водата. Пуснете пасатора и започнете да разбивате.

2

Ще видите как започва да се образува пяна. Добавете останалата вода, до като разбивате.

3

Прехвърлете образувалото се кафе в подходяща чаша за фрапе или като мен в модерните напоследък бурканчета. Сложете млякото и леда, и се насладете на вкуса на домашното бяло фрапе.

Абонамент
Абонамент

Въведете вашия email адрес, за да се абонирате за нашия сайт и да не пропуснете някоя от следващите рецепти!

Финални думи

Насладете се на вкусът му ?

Подобни рецепти
Филтрирай