Праз с яйца

Описание на рецептата

Рецепта за праз с яйца и сирене

Приятели вчера правих включване на живо от моята страница във фейсбук и приготвих рецепта с праз. Получи се една супер вкусна вечеря с праз, която си е от категорията аламинути с праз.Всъщност като се замисля това ястие може да се впише идеално в кето рецепти с праз, защото си е праз с яйца и домати и отговаря на този режим.
Може да видите целия лайф ТУК!
Ястието може да се остави без яйца и сирене и ще си бъде част от любимите постни ястия с праз лук. Всички знаем и познаваме вкуса на онзи пържен праз с яйца, като на баба, но аз задуших ястието, не ми се иска да пържа. Още веган рецепти с праз може да видите тук, като баница с праз, която е част от всички рецепти с праз на фурна. Препоръчвам да видите и рецепта за празена каша. Няма да крия, че обичам свинско с праз, но днешното ястие е праз с яйца на очи и ще споделя рецептата за праз с яйца.

праз с айца

праз с айца
Съставки
Стъпки за изпъление
1

Приготвяне на рецепта за праз с яйца и сирене

Първата стъпка от рецептата е нарязването на праза.В по-дълбок тиган се слага маслото и олиото. Когато се разтопят се изсипва нарязания праз. Задушаваме под капак за 5 минути.

2

Изиспваме доматения сок и подправяме с подправките. Отново задушаваме под капак. Когато доматения сок се редуцира е настъпило време за сиренето. Начупваме сиренето и го слагаме в ястието с праз. Разбъркваме добре.

3

Правим гнезда и чукваме яйцата в тях. Отново слагаме капака на съда. Готвим до готовност на яйцата. Те са изцяло по ваш вкус. Дали да са рохки или не, решете сами.

Абонамент
Абонамент

Въведете вашия email адрес, за да се абонирате за нашия сайт и да не пропуснете някоя от следващите рецепти!

Финални думи

рецепта с праз

Ето, че нашата рецепта за праз с яйца на очи е изпълнена.

Ползи от праза!

  • Празът е източник на витамини и минерали
  • B9 – фолат (фолиева киселина)
  • Значителни количества витамин А
  • Витамин C
  • Витамин К
  • Макар и в по-малки количества празът съдържа и други витамини от група B като B1, B2, B3, B6, както и витамин Е и минералите калций, желязо, магнезий, фосфор, калий, натрий и цинк.
  • Празът съдържа алицин. Това съединение е силно антибактериално, противогъбично и има антивирусни свойства, което го прави отлично средство за борба с инфекциите.Празът предпазва от затлъстяване.
  • Празът подпомага отслабването и борбата срещу затлъстяването, тъй като е нискокалоричен (61 калории за 100 г) и богат на диетични фибри.

Поставям линкове към платформите, в които можете да ме откриете и да подкрепите работата ми. 

Подобни рецепти
Филтрирай