Гювече с кайма

Описание на рецептата

Търсиш вкусна рецепта с кайма?

Рецепти за ястия и вкусотии с кайма
Каймата е един от продуктите, използвани много често за приготвянето на различни ястия. Тя намира широко приложение в българската кухня. Доказателство за това са най-вкусните рецепти с кайма, които са любими на всички. Много често може да срещнете ястия с кайма на фурна, които са и бързи за приготвяне. Ефектни ястия с кайма може да видите тук, въобще всички рецепти с кайма събрани на едно място от
Домашни вкусотии.
Летни ястия с кайма или кето рецепти с кайма има тук.

Гювечета с кайма

Вкусно гювече с кайма точно това решихме да представим с екипа на Домашни вкусотии. Както знаете, от няколко месеца споделям и видео рецепти. Ако не сте се абонирали за канала, го направете ТУК!, защото така няма да пропуснете нито една вкусна рецепта от поредицата
Лесна и икономична кухня.

Тези бързи гювечета с кайма се харесаха на целия екип, имаше предложения да ги наречем овчарски гювечета с кайма, ще споделя, че имаше и предложения за името гнездо с кайма в гювече, после гювече по овчарски. Моите мързеливи гювечета са рецепта за сирене по шопски и рецепта за сирене по тракийски, това са супер вкусни гювечета.
Въобще имаше голяма дискусия за името на тази рецепта за гювечета.

Кратка история на глинените съдове


Сигурно няма да ми повярвате, ако ви кажа, че още преди 10 000 години се поставя началото на използването на глинените съдове..
Преди около 10 000 години хората откриват керамиката и започват да правят съдове за съхраняване и термична обработка на храна. След овладяването на огъня това е втората крачка след прехода между “сурово” и “печено”.

На практика това е и първата кулинарна революция, която радикално променя готварските технологии.


Печенето на жар и на шиш е било познато и по-рано, но гърнето позволява да се готви в течна среда, което предполага рязко увеличаване на възможните вкусове.
Така глиненото гърне се оказва сред първите вещи, чрез които човекът е изразил своите кулинарни възможности.
През всички тези години тези съдове търпят промени,
докато днес ги виждаме в този вид.


Какво да сложа в гювечето

Как Да Сготвим Гювечета


Много лесно, трябват ви любими съставки. Хубави гювечета се правят с желание и много любов. Хубаво е да се помисли и за сос за гювечетата. Аз използвах доматен сок. Може да добавите зеленчуци, има много варианти и за гювечета с кайма и зеленчуци, но нашето предложение обединява всички, дори минава за здравословно гювече, защото не се първи, а и съставките са подходящи за някои хранителни режими.

Лесна и икономична кухня
Както споменах, аз и моят екип снимаме лесни, вкусни и икономични рецепти, защото вярваме, че те ще са полезни за много от вас.
Затова вашата подкрепа е изключително важна.
Колкото повече споделяте видеата, рецептите и харесвате публикациите, ние достигаме до повече хора, а това ни помага и вдъхновява.
Няколко топли думи, един коментар, едно споделяне не костват нищо за вас, но за нас те означават многооо, повярвайте ми!

Съставки
Стъпки за изпъление
No data was found
Абонамент
Абонамент

Въведете вашия email адрес, за да се абонирате за нашия сайт и да не пропуснете някоя от следващите рецепти!

Финални думи
Подобни рецепти
Филтрирай