Панакота с праскови

Описание на рецептата

Този път успях и приготвих най-вкусната панакота.
Крема се получи повече от божествен, лек и ефирен.
Невероятен.
Показателно, е че свърши за няколко часа. В тези топли дни, си е абсолютно попадение.
Реших да се възползвам от сезона и да заложа на прасковите, имаме дръвче в градината и всичко се получи идеално, като финал на романтичен филм.

Съставки
Стъпки за изпъление
1

Първо се приготвя основата от праскови. Тя се получава като първо обелите прасковите и ги нарежете на едри парчета. Поръсете ги с мед и пудрата захар, след това пасирайте. Получава се много ароматен плодов крем.

2

Идва ред на желирането. Първо сложете желатина в около 20 мл. студена вода, когато набъбне го сложете в микровълновата за 10 секунди. Смесете желатина и плодовата смес. Напълнете купичките и ги сложете в хладилника, за да стегнат.

3

През това време направете крема на панакотата. В тенджера се смесват сметаната, млякото, меда и захарта. Добавете аромата. Пуснете котлона на по-ниска степен. Млечната смес, НЕ ТРЯБВА да завира. Махнете я от котлона, когато се е затоплила, но не завряла.

4

Направете желатина по същия начин, сложете го в малко вода, когато набъбне, го пуснете за 10 секунди в микровълновата. Смесете млечната течност и желатина. Оставете да се охлади. След това напълнете в купичките. Крема от праскови е стегнал добре.
Аз държах около 8 часа в хладилника.

Абонамент
Абонамент

Въведете вашия email адрес, за да се абонирате за нашия сайт и да не пропуснете някоя от следващите рецепти!

Финални думи

Получи се Панакота с божествен вкус, докосващ всички сетива.

Подобни рецепти
Филтрирай