Порция Болонезе баланс

Описание на рецептата

С Рая отново влизаме в кухнята, за да споделим още идеи и вкусни рецепти, съобразени с реалния метод за определяне на точния баланс в една чиния.
След първата рецепта за “Порция Баланс”, която споделихме наскоро получихме много коментари и съобщения от вас, че тази кампания е полезна и искате още такива рецепти.
Знаете, че винаги се старая да представям лесни, изпитани и достъпни рецепти с вас.
Вярвам, че “Порция Баланс” е и цялата кампания “Нестле за По-здрави деца” е изключително полезна за много майки.
Освен информация за балансираното хранене са изготвили и прекрасни образователни игри за децата ни. Повече можете да научите ТУК!

А „Порция Баланс“ ви показва правилното количествено разпределение от всяка група храни за двете основни хранения на деня – обяд и вечеря. Предназначена е за деца между 4 и 12 години, но да ви призная, цялото семейство спазваме формулата. Вътрешността на чинията е разделена на три части показващи, че половината от чинията трябва да е с изпълнена със зеленчуци; четвърт от нея с храни, богати на протеини; и четвърт със зърнени храни, макаронени изделия, ориз и други въглехидрати.

По този модел приготвихме и нашата нова рецепта, вдъхновена от MAGGI® Малки тайни спагети Болонезе. Днес заедно с Рая ще ви покажем, че рецептата за спагети Болонезе може да се представи и в модела на “Порция Баланс”.
Приготвихме задушени зеленчуци, които набрахме от градината ни. Знаете, че живеем на село и се радваме на свежи плодове и зеленчуци.

Днес залагаме на грах, малки тиквички, моркови и чушка, това ще са зеленчуците, които заемат ½ от чинията ни. Останалата част от нашата чиния заемат пълнозърнести макарони и телешко месо, сготвено в сос Болонезе. Нарекохме ястието Порция Болонезе баланс.
Заложих на телешко месо, защото то е изключително полезно, но за съжаление се готви по-рядко, защото има схващане, че е сухо месо и, че се готви бавно. Днес ще ви покажем, че можете да сготвите крехко телешко месо за не повече от 30 минути и то с помощта на детето.
Бързо, лесно, вкусно и балансирано.

Ето, че моделът може да се спази и то отново с вкусни съставки.
Разгледайте добре модела, вижте на ръба на чинията, ще намерите препоръки за останалите хранителни групи, тъй като плодовете, маслото, ядките, млечните продукти и водата са основни за здравословния режим.
За да имаме максимален ефект нека не забравяме и играта, която не трябва да по-малко от 60 минути на ден.

Съставки
Стъпки за изпъление
1

Пригответе зеленчицуците като ги почистите и нарежете.
Сложете ги в тиган с 3 с.л. зехтин и и 20 мл. вода.
Задушете ги за 20 минути под капак.

2

През това време сварете макароните според инструкциите на опаковката.

3

За да направите телешкото месо крехко и вкусно го нарежете на много малки късчета.

Така месото ще се сготви бързо и ще е по-лесно за хапване от децата.
В тиган сложете малко зехтин и телешките късчета.

4

В купа се слага MAGGI® Малки тайни спагети Болонезе и 300 мл. студена вода. Разбърквате добре.

5

Месото се е задушило за 5-10 минути, след което към него се добавя MAGGI® Малки тайни спагети Болонезе.

Гответе още 20 минути до сгъстяване на соса.

6

Подредете чинията по модела на “Порция Баланс” и хапнете цялато семейство заедно.

Абонамент
Абонамент

Въведете вашия email адрес, за да се абонирате за нашия сайт и да не пропуснете някоя от следващите рецепти!

Финални думи

Надявам се, че с Рая успяхме да споделим полезна рецепта, а нашата “Порция Баланс” ще ви вдъхнови и вие да опитате и споделите с повече хора.
Можете да видите първата ни Порция Баланс с пилешко месо ТУК!

Ще очаквам вашата обратна връзка, дали искате да споделяме още такива рецепти с вас. Дали те са ви полезни и дали и вие спазвате пропорциите?

Подобни рецепти
Филтрирай