Шоколадова торта с малини

Описание на рецептата

Преди 6 години на тази дата с моя любим си казахме заветното “Да”!
Днес имаме годишнина от сватбата и докато пиша тези думи в мен бушуват чувства и мисли.
Иска ми се да ви напиша нещо по-различно от познатото клише за годишнина.
Пожелавам си от сърце семейството ни да е все така сплотено, подкрепящо се и щастливо!
Какво повече да искам?
Ще ви разказа малко повече за тортата, защото случката около нея е по-интересна.
Вчера, докато навън беше около 40 градуса, изпекох перфектните основи ( за първи път да не спадне нещо или да не изгори) , крема се получи наситен и пленителен на вкус. До тук всичко е перфектно, нали?
Нагласих формата за торта, изравних блатовете до съвършенство, сложих основата, крема, започнах да слагам малините и само чувам:”щрак” и, познайте формата се раздели и крема изтече. Понеже вече имам калени нерви на тема торти, спрях и помислих за момент. Реших, че ще снимам тази “беля”, както каза Рая!
Ето тук, под тази снимка искам да дам кураж и съвет на домакините, на които им се случват подобни “драми”, не се отчайвайте, всичко е наред. Не се ядосвайте, защото ядът ще ви попречи да помислите правилно.
Реших, че всичко е прекалено вкусно и, че ще направя тази торта, дори ако трябва да се яде с лъжица от купа. Взех кръгла купа, облепих я с фолио и подредих тортата в нея, но единия блат ми остана.
Виждате, че все пак се получи торта и то много вкусна, комбинацията от шоколад и малини е ненадмината, така, че тази ситуация се превърна в скъп спомен около 6-та годишнина.

Съставки
Стъпки за изпъление
1

От продуктите за блата се получават две основи с размер 22 см.
Тортата ми щеше да е 20 см., но използвах едната основа и изрезките от основите.
Блата се приготвя като вземете две купи. В едната слагате сухите съставки, а в другата разбивате яйцата, млякото и олиото.

2

Разбитите съставки се прибавят към купата със сухите, които трябва да се идеално разбъркани предварително.
Когато смесите двете смеси, добавете топлото кафе, получава се много приятна смес. Разпределете точно в две тавички и печете на 180 градуса до суха клечка.

3

Крема се приготвя като в тенджерка сложите млякото и шоколада, в отделна купичка разбийте яйцата с другото мляко и добавете брашното, получава се смес, с която ще сгъстите пудинга.
Когато млякото и шоколада са се смесили и започнали да завират се сгъстяват, бъркайте непрекъснато.
Получава се много ароматен и вкусен крем. Оставете го да се охлади.

4

Мислих да подредя двуетажна торта с пудинг и малини между блатовете, но вече научихте какво се случи с формата ми. Вие можете да довършите идеята ми и да си приготвите стандартна торта.
Моята импровизация направих, като покрих купа за салата със стреч фолио, поставих блата, които вече покрит с разтечен крем. Сложих крем и малини, след това изрезките от блат, отново крем и малини и за финал подредих 4 бисквити. Покрих с фолио и оставих да пренощува в хладилника. Днес обърках тортата, залях я с разтопен шоколад в сметана и декорирах с малини и нарязах шоколад.
Това е всичко!

Абонамент
Абонамент

Въведете вашия email адрес, за да се абонирате за нашия сайт и да не пропуснете някоя от следващите рецепти!

Финални думи

Не се предавайте пред трудностите, нека те ви правят по-силни.
Бих искала да благодаря на съпруга ни за безкрайната обич и подкрепа, с която ме дарява!
Обичам те!

Подобни рецепти
Филтрирай