Имамбаялдъ с миланезе сос

Описание на рецептата

Понякога ястията и по-точно изпитаните рецепти дават отговори на въпроси от типа на “Какво да сготвя днес” или бърза лятна рецепта.
Днес с тази рецепта за имамбаялдъ може ще възникнат въпроси.
Защото в познатата оригинална турска рецепта за имамбаялдъ няма сос Миланезе. Вариации на рецептата има много като например пълнени патладжани имамбаялдъ или имамбаялдъ по манастирски.
Това не е имамбаялдъ в тенджера, това е лесна имамбаялдъ на тиган, готова за около 20 минути, дори смело ще напиша, че з амен това е най-вкусната имамбаялдъ. И понеже съм сигурна, че въпросите се увеличат, ще започна да отговарям.
Сезонът на патладжаните е тук и в градината и по пазарите има патладжани с отлично качество. Време е за рецепти с патладжан, нали? Знаем, че кухнята с най-много рецепти за патладжан е турската и италианската.
Точно този факт ме вдъхнови да срещна тези две така разнообразни кухни в едно ястие, така се получи тази рецепта за имамбаялдъ със сос миланезе.
Знаете ли, че Имамбаялдъ е е постно ястие с патладжани, което се приготвя почти навсякъде на Балканите, а по името ни става ясно, че има турски произход и води началото си от османската кухня.
Това става ясно с превода на името имамбаялдъ, което означава: “имамът припадна”. Има няколко легенди, но аз ще споделя тази, че когато имамът припаднал, когато за първи път опитва ястието. Толкова го харесва, че му става любимо.
Да се изпълни рецепта за имамбаялдъ е лесна работа, ако следвате познатата класическа рецепта за имамбаялдъ в патладжаните се правят разрези, в които са пълни плънката.
Днес предлагам своя версия, която обединява в себе си няколко важни фактора за съвремието ни. Това е бърза рецепта за вечеря, готова за около 20 минути.
Това е ястие от летните рецепти, които няма да ви държат до котлона с часове. Това ястие обединява в себе си вкуса на италианската и османската кухня.
Няколко пъти споменах, че това е лесна и бърза рецепта с патладжани, която няма да ви държи до топлата фурна дълго.
Готви се на тиган, а за сосът са помислили приятелите ми от MAGGI®.
Днес избрах да използвам MAGGI® Идея за Спагети Миланезе, защото съдържа селекция от точно подбрани съставки, които правят сос Миланезе невероятно вкусен.

Съставки
Стъпки за изпъление
1

Първата стъпка е от рецептата за имамбаялдъ със сос миланезе е почистването и нарязването на зеленчуците.
Нарежете патладжаните на колелца и ги посолете.
След 5 минути ги изплакнете и отцедете.

2

В тиган сложете мазнината.
Задушете първо лука, чушката и моркова, заедно с чесъна.
След около 5-6 минути добавете патладжаните.

3

Гответе около 10 минути.

4

В студена вода разтворете MAGGI® Идея за Спагети Миланезе.
Разбъркайте добре.

5

Добавете в тигана.
Върнете на котлона за 5 минути.

6

Готовото имамбаялдъ поръсете с накълцан на ситно босилек.

Абонамент
Абонамент

Въведете вашия email адрес, за да се абонирате за нашия сайт и да не пропуснете някоя от следващите рецепти!

Финални думи

Приятели, ето че нашата бърза рецепта с патладжан и сос миланезе е готова. Аз поднасям имамбаялдъто с няколко филийки препечен хляб, защото обичам да си топкам в соса. Невероятно вкусно и ароматно се получи. Още изпитани вкусотии има тук!

Подобни рецепти
Филтрирай